Uncategorized

Mardröm

De senaste nätterna har jag drömt väldigt intensivt. Drömmarna har varit realistiska och tydliga och jag har kunnat se färger och till och med känna lukter. Igår natt drömde jag en sjukt invecklad grej delvis utspelade sig på mitt jobb. Var tvungen att skriva ned den när jag vaknade för att jag skulle komma ihåg så många detaljer som möjligt. Iallfall.

Jag hade en fruktansvärd dröm inatt.

När jag vaknade var jag rädd. Alltså nästan panikslagen. Det var mitt i natten och jag orkade inte gå upp, inte bara för att jag var sjukt trött men också för att jag inte ville minnas drömmen. Den var vidrig. När jag vaknade nästa gång hade jag glömt den, men jag blev påmind om den idag när jag kollade igenom instagram. Så jag skriver ned den här för att minnas. Jag minns bara ungefär temat vad den handlade om, inga detaljer, men jag känner att den försöker säga mig nåt så det är bäst att bara få ur sig det. Burr. Jaja, here goes:

Jag befann mig på en fysisk plats, det liknade min gamla studentkorridor i Umeå litegrann. Det var iallafall flera personer där, ja inte samtidigt, men det fanns liksom en närvaro, som i korridoren. Att fler bodde där. Jag minns att jag pratade eller snarare argumenterade om lesbiskas rättigheter (ofc). Jag sa att heterosexuella måste skärpa sig, och sluta vara sådana jävla praktarslen (typ). Jag kommer inte ihåg orden men jag vet att jag pratade om att heterosexuella par måste sluta ta plats på bekostnad av lesbiska. Jag vet att jag var ganska passionerad.

Jag minns inte att någon argumenterade emot mig just i den här situationen, men det kändes som att det var någon/några där, som sagt. jag har haft en liknande diskussion IRL med en korridorgranne då jag bodde i Ume. Så jag vet inte om mitt undermedvetna liksom plockade upp det. Anyway.

Jag gick in på en toalett som fanns i hörnet (egentligen, om jag ska jämföra med korridoren, där köket borde ha varit) och det var helt förstört därinne. En ny sjal som jag tydligen hade köpt (var en stor rosa skrynklig sak) var nedkörd i toaletten. Det var svart klotter på väggarna, det stod typ en massa homofobisk skit (minns inte vad). Alltså det var fruktansvärt skrämmande. Fler av mina saker var förstörda. Och då blev jag så jävla rädd. Helt stel av skräck typ. Det var någon där som verkligen, verkligen ville mig illa.

Jag tror, nu när jag skriver, att en annan av mina förra korridorgrannar var där. Jag tyckte han var fruktansvärt obehaglig och brukade behandla mig (och andra) ganska respektlöst. Han kan ha varit där.

Det enda jag minns mer från drömmen är bara den där förlamande rädslan. Nästan ångest, ångest över att jag gjort något som jag inte kan ta tillbaka (att stå upp för lesbiskas rättigheter) och att jag skulle bli straffad för det.

Jo, en grej till minns jag. Jag försöker förklara det här övergreppet för någon och de säger typ att det inte är så farligt. Att jag inte ska ta åt mig, att det inte var menat så (osv alla klichéer i världen)

Det hör till saken att jag känner att jag censurerat mig själv. Gjort våld på mig själv. Jag har liksom inte pratat om alla gånger jag känt mig trampad på tårna, utan bara svalt skiten och gått vidare.

Jag fattar inte hur liten en måste bli när en ständigt gör så mot sig själv. Ett helt liv utan att bekräfta sina egna känslor, utan att låta dem ta plats. Det måste vara så otroligt skadligt.

Jag tolkar drömmen som att jag måste stå upp för sig själv och andra lesbiska. Skriva mer om det. Provocera mer. Ta mer strider. Stå upp mer för mig själv.

Och jag är konflikträdd och jag hatar när folk blir arga.

Men ni kanske ska fråga er själva; vad är det jag väcker hos er som gör er så förbannade?

Är det skam? Skuld?

Över att ni borde göra mer men inte orkar.

Nu måste jag göra mig iordning för jobbis.

Puss

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s